Кабинетът отпусна 18 млн. лв. на едно от последните си заседания

Основната част от сумата е за подобряване работата на приходните агенции, повишаване сигурността в селата и компютърен комплекс към БАН

Кабинетът отпусна 18 млн. лв. на едно от последните си заседания

Снимка: Стоян Йотов

3611 ~ 2 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

На едно от, предполага се, последните си заседания Министерски съвет реши да отпусне близо 18 млн. лв. по различни направления, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Кабинетът обезпечи с близо 7,4 млн. лв. дейности по повишаване събираемостта на данъците, намаляване на административната тежест в приходните агенции и развитие на информационните системи в Министерство на финансите.

Към бюджета на Министерството на труда и социалната политика ще бъдат насочени допълнителни 3 млн. лв. за финансиране на Национална програма „Сигурност”. По тази мярка ще бъдат назначени трайно безработни, отговарящи на условията за осъществяване на дейности по осигуряване на обществения ред в малките населени места.

Гласуван е и 1 млн. лв. за Министерството на земеделието и храните, с който трябва да бъдат закупени още ракети за борба с градушките. Допълнителният разход се дължи на динамичната метеорологична обстановка през това лято и съпътстващия я риск от щети върху земеделската продукция.

Средства в размер на 4 млн. лв. ще отидат за изграждане нa многофункционален компютърен комплекс към Института по информационни и телекомуникационни технологии към БАН. Комплексът ще обслужва нуждите на Академията, висшите учебни заведения и ще предоставя услуги за малки, средни и предприятия от IT сектора.

Два милиона лева е сумата, която Националната разузнавателна служба ще получи за покриване на текущи разходи и обезщетения, дължими при освобождаване от военна служба.

Общо 350 хил. лв. ще бъдат предоставени на комисиите по отнемане на незаконно придобито имущество и защита от дискриминация за ремонтни дейности по предоставени им помещения за ползване.

Кабинетът реши още да пренасочи 10,5 млн. лв. от дейности по пожарна безопасност и информационно осигуряване, обучение и административно обслужване в рамките на бюджета на МВР към дейности по противодействие на престъпността, охрана на обществения ред, превенция, миграция и охрана на държавната граница.Подкрепи Economic.bg