”Каменица” АД с нов генерален директор

Марко Ниавро ще заеме поста на Драган Радивоевич, който ще бъде генерален директор за Сърбия и Черна гора

3791 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Марко Ниавро е новият генерален директор на биреният гигант ”Каменица” АД. Преди поста, Ниавро е заемал позицията директор ”Управление на марките” за Molson Coors Europe – европейската дивизия на бирения гигант. Той е отговарял за глобалното развитие на стратегическите марки Staropramen и Carling, лицензионните брандове и централната дигитална маркетинг стратегия във всичките 10 държави от европейската структура на Molson Coors Europe.

Марко Ниавро притежава NBA от Университета по икономика в Загреб, Хърватия. Има над 11-годешен опит в бирената индустрия, като през годините е заемал различни ръководни позиции в сферата на маркетинга и търговията. Ниавро ще продължи да работи за затвърждаване на лидерската позиция на дружеството на българския бирен пазар.

Досегашният генерален директор на ”Каменица” АД Драган Радивоевич ще заеме позицията генерален директор за Сърбия и Черна гора на местните дружества на Molson Coors Europe в двете страни. Именно по времето на неговото управление ”Каменица” АД си възвърна първото място по приходи продажби на българския бирен пазар, както и по обем продажби и се наложи като безспорен пазарен лидер.

От началото на годината, дружеството продължава да отбелязва стабилни резултати и ръст. По данни на AC Nielsen към юли, пазарният дял на ”Каменица” АД е 34.2%. Заради постиигнатите резултати Драган Радивоевич е сред 10-те най-успешни мениджъри в България за 2012 г.

Подкрепи Economic.bg