Кандидатите за депутати от Ловеч

Водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

3884 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 11-и Многомандатен избирателен район Ловеч:


ГЕРБ
Водач на листата на ГЕРБ в Ловеч е Корнелия Маринова. Тя е председател на общинския съвет, била е кандидат за кмет от ГЕРБ на мстените избори. Завършила е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", магистър биолог , учител по биология с втора специалност химия. Специализира в СУ ,,Св. Климент Охридски’’организация и управление на образованието. Директор на ОУ "Васил Левски", гр. Ловеч.


 


 В листата на ГЕРБ следват:


2. Николай Нанков 6. Цветан Георгиев 10. Росица Маринова

3. Илиян Тодоров 7. Симо Иванов 11. Анатолий Йорданов

4. Невенка Антонова 8. Тодор Петров 12. Христофор Ачков

5. Мадлена Бояджиева

9. Андрей Моврадинов 13. Михаил Николовски

 


БСП
Листата на БСП се води от Емил Райнов. Той лекар, бивш шеф на Националната здравна каса. Бил е зам.-министър в правителството на Тройната коалиция. Завършва Медицинската академия в София. През 2002 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт. Има две специалности - вътрешни болести и авиационна медицина. До заемане на поста заместник-министър на здравеопазването работи в Отделение за медицинска и психологическа експертиза във въздушния транспорт към Национална многопрофилна транспортна болница “Цар Борис ІІІ” в София.


 В листата на БСП следват:


2. Димитър Ангелов Горов 5. Васил Стоянов Василев 8. Искрен Маринов Йотов

3. Ивайло Стилянов Иванов 6. Валентина Янкова Митева 9. Росен Любенов Веселинов

4. Цецка Димитрова Петкова 7. Владимир Николаев Василев  

ДПС
Начело на кандидат депутатите от ДПС е Мустафа Сали Карадайъ. Той завършва висшето си образование в УНСС.  От 1996г. до 2002г. е служител в Централата на ДПС. Работил като преподавател по „Информатика” в НБУ. Бил е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол. Секретар на ЦИК до 2009 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател за първите два мандата. Към настоящия момент е организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.


 В листата на ДПС следват:


2. Мариана Василева Георгиева – Бенчева 5. Ертан Хюсеин Хасан 8. Теодор Антонов Арсов

3. Юнал Джелалов Мъстънов 6. Ренета Адрианова Романова 9. Ангел Маринов Костов

4. Момчил Алиянов Гаджалов 7. Ибрахим Ахмедов Абдиев  

 


"Движение България на гражданите"
Избранникът на “Движение България на ражданите” е Емил Йорданов. Той има магистърска степен по специалност "Счетоводство и контрол" в СА "Д. А. Ценов", гр. Свищов. Специализирал е "Организация на отчетността в банките". Емил Йорданов е бил главен инспектор по приходите - контрол по изпълнението на ТД на НАП Ловеч, както и началник на сектор "Разследване на особени случаи". От 2010 г. е главен инспектор по приходите в ръководителен екип "Проверки" в ТД на НАП В. Търново ИРМ Ловеч.


 В листата на "Движение България за гражданите" следват:


2. Валентин Николов Узунов 5. Драгомир Петров Кавалски

3. Свилен Цонев Андреев 6. Младен Максимов Пелов

4. Галина Любенова Стоянова 7. Ценко Йорданов Петров

 


АТАКА
Венцислав Лаков е водач на листата на „Атака” в Ловеч. Той е начело на списъка с кандидат депутати на партията и във Враца. Венцислав Лаков е зам.-главен редактор на в. "Атака". Работи като журналист във вестниците "Свободен народ", "Демокрация", "24 часа", "Стандарт", "Монитор", "Земя". Народен представител в 41-то Народно събрание.


 


 


 


*според обявената до момента информация от партиите

Подкрепи Economic.bg