Кандидатите за депутати от Перник

Водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4142 ~ 3 мин. четене
Кандидат-депутатските листи в 14-и Многомандатен избирателен район Перник:

ГЕРБ

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета "Борисов" - Делян Добрев, повежда листата с кандидати на ГЕРБ в Перник. Той е 35-годишен, родом е от Хасков и има диплома по икономика от Уеслианския университет, САЩ и специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки. Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп“ в София. Завръщайки се в България, работи в Областната управа на Област Хасково, като ръководител на проекти с европейско финансиране. Влиза в парламента през 2009 г. Две години по-късно става заместник-министър на икономиката с ресор енергетика. След оставката на Трайчо Трайков Добрев поема министерския пост.

В листата на ГЕРБ следват:
2. Ирена Любенова Соколова     5. Пламен Николов Ангелов     8. Даниела Кирилова Владимирова
3. Радослав Людмилов Йорданов     6. Анна Николова Цветкова      
4. Светлин Емилов Иванов     7. Иво Кирилов Иванов     

БСП

Говорителят на Националния съвет на БСП Ангел Найденов повежда кандидатдепутатската листа на социалистите в Перник. Ангел Найденов е бивш кмет на Димитровград и бивш областен управител в Хасково. Народен представител през последните 20 години. Ангел Найденов е родом от Кърджали, дипломира се като инженер във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Варна. В 41-ото Народно събрание Найденов бе зам.-председател на Комисията по външна политика и отбрана и зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България.

 В листата на БСП следват:
2. Станислав Иванов Владимиров     5. Иван Райчев Димитров
3. Евдокия Славчева Асенова     6. Галина Емилова - ГК
4. Хранимир Борисов Генчев - ГК     7. Милена Руменова Милошева

ДПС

Първа сред кандидатите за народни представители на ДПС в Перник е Боряна Методиева. В момента тя е председател на Областния съвет на ДПС в региона. След като завършва Югозападния университет "Неофит Рилски", започва работа в „Радомир – Метали” АД. След това е била юрист в частни фирми в региона.

В листата на ДПС следват:
2. Олег Тодоров Тодоров     6. Стефан Василев Стоянов
3. Марин Гергинов Никодимов     7. Радосвета Емилова Кирова
4. Костадин Георгиев Алексов     8. Димчо Георгиев Иванов
5. Милчо Рангелов Демиров

"Движение България на гражданите"

Художникът Людмил Веселинов е водачът на листата на партията на Меглена Кунева "България на гражданите" в миньорския град. Веселинов е възпитаник на Националната художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“. Има докторска степен по изкуствознание и изобразителни изкуства. Работи в областта на графичния дизайн на книгата и печатните издания. Автор е на над 200 книги и на редица пощенско-филателни издания. Преподавател е и в СУ „Св. Климент Охридски”. Учредител на политическа партия „Движение България на гражданите“ и  член на Националния съвет.

 В листата на "Движение България на гражданите" следват:
2. Кирил Георгиев Стоев     6. Михаела Босева
3. Емилия Младенова Теофилова     7. Ивайло Емилов Кирилов
4. Симона Радославова Минева     8. Ваня Михайлова Попова
5. Иван Валериев Павлов      

АТАКА

Пернишката листа на "Атака" води известният богослов проф. д-р Румен Ваташки, преподавател по църковна история в Шуменския университет. Румен Ваташки е роден през 1962 г. в Радомир. Завършил е "Богословие" в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а после и "Библиотекознание и научна информатика". Специализирал в Папския институт за Изтока в Рим. От 2000 г. досега е редовен доцент в Шуменския университет.
Подкрепи Economic.bg