Кандидатите за депутати от Разград

Кои са водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4394 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 18-и Многомандатен избирателен район Разград:


ГЕРБ
Областният управител на Разград Валентин Василев е водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в региона. Василев е и областен лидер на ГЕРБ. През 2007 г. той бе избран за общински съветник от ГЕРБ, а на парламентарните избори беше втори в пропорционалната листа на партията. На местните избори през 2011 г. Валентин Василев се яви като кандидат за кметския пост в Разград, като на балотаж загуби от Денчо Бояджиев.


 


 В листата на ГЕРБ следват:


2. Валентина Маркова Френкева - Белчева 6. Красимир Янков Великов

3.Мирослав Тодоров Грънчаров 7.Надежда Радославова Димитрова

4. Георги Николов Кулишев 8. Виолета Иванова Тодорова

5. Петър Стоянов Василев  

 


БСП
Листата на БСП се води от Татяна Буруджиева. Завършила е социология. Доктор е на науките и доцент. Преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. От 1999 г. ръководи Научно-изследователска лаборатория за изследване на политическото поведение към Философския факултет на Алма Матер.


 


 В листата на БСП следват:


2. Стоян Димитров Ненчев 5. Добрин Младенов Добрев

3. Иван Маринов Борисов 6. Ариф Алиев Атипов

4. Елка Александрова Неделчева 7. Найден Хинков Късов

 


ДПС
Хасан Адемов e начело на листата на ДПС. Роден е на 24 януари 1953 г. в Исперих. По професия е лекар-анестезиолог. Бил е депутат в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Семеен е. Владее руски и английски езици.


 


 


 В листата на ДПС следват:


2. Рамадан Байрам Аталай 6. Гюнеш Лютфи Махмуд

3. Нигяр Сахлим Джафер 7. Белгин Фикри Шукри

4. Хами Ибрахимов Хамиев 8. Севгин Назъм Шукри

5. Ахмед Мустафа Мустафа  

 


"Движение България на гражданите"


Бисер Манолов оглавява листата на Движение „България на гражданите”. Има магистърска степен по икономика от УНСС. От 1989 работи в банковия сектор. До 2001 г. се занимава с управление на финансови активи. Един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г. От 2001 до 2011 г. е председател на борда на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите. Член е и на изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите.


 В листата на "Движение България на гражданите" следват:


2. Мирослав Цанев Маринов 6. Нина Благовестова Цонева

3. Пламен Генчев Недялков 7. Анита Белчева Ахмед

4. Недялко Мариев Неделчев 8. Милена Иванова Енчева

5. Йордан Николаев Петров  

 


АТАКА
Георги Георгиев води листата на "Атака". Той е роден през 1949 г. в с. Островче, Разградско. Завършил е НСА. Занимава се с частен бизнес. Член е на "Атака" от основаването й, областен координатор на "Атака" за Разградска област.

Подкрепи Economic.bg