Кандидатите за депутати от Силистра

Кои са водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4025 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 20-и Многомандатен избирателен район Силистра:
ГЕРБ
Стефан Господинов води листата на ГЕРБ. Роден е на 31 октомври 1961 г. Има собствен бизнес. Женен е. Депутат в 41-вото Народно събрание от ГЕРБ. Бил е член на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, както и член на Комисията по труда и социалната политика.
 
 
 В листата на ГЕРБ следват:
2. Алтимир Емилов Адамов 5. Денка Димитрова Михайлова 8. Янка Стоянова Господинова


3. Любомир Петров Бойчев 6. Иван Николов Иванов  


4. Себахтин Мюмюн Халид 7. Димитър Николов Димитров  


 
БСП
Антон Кутев оглавява листата на БСП. Роден е на 13 септември 1968 в София. Има магистърска степен по изкуствознание от Националната художествена академия. Учил е икономика на киното и телевизията в московския киноинститут - ВГИК. Бил е общински съветник от БСП в Столичния общински съвет. Секретар е на изпълнителното бюро на БСП и депутат в 41-вото Народно събрание.
 
 В листата на БСП следват:
2. Георги Ивов Кирилов 5. Ивайла Петрова Стоянова 8. Шенер Ибраим Али


3. Вяра Емилова Йорданова 6. Светла Маркова Маринова  


4. Данаил Николов Николов 7. Надежда Друмева Бобчева  


 
ДПС
Начело на листата на ДПС е Рамадан Аталай. Роден е 12 април 1957 г. в с. Мъдрево. Завършил е Минно-геоложкия институт, инженер. Работил е 20 години в „Кремиковци”. Бил е народен представител в 39-то, 40-то и 41-вото НС. В 39-то НС е зам.-председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията и член на Комисията по транспорта. В 40-то НС е председател на Комисията по енергетика и отново член на Комисията за борба с корупцията в правителството на тройната коалиция. В 41-вия парламент е бил член на Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм.
 В листата на ДПС следват:
2. Невин Халил Хасан 5. Юнал Ерджан Дурал 8. Сунай Невзатов Исмаилов


3. Насуф Махмуд Насуф 6. Орхан Тахир Мемиш  


4. Мехмед Юмер Юмер 7. Гюнер Нихат Ахмед  


 
"Движение България на гражданите"
Ива Йорданова e водач на листата на Движение „България на гражданите”. Завършила е „Международен бизнес“ в колежа Бъркли, САЩ. В момента прави магистратура по „Национална и международна сигурност“ във Военната академия „Г.С.Раковски“ в София. Стажувала е в Департамента по Публична информация в ООН, както и в Световната бизнес коалиция за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Била е член на младежкия борд на Millennium Promise, световен неправителствен лидер в борбата с бедността в Африка.
 В листата на "Движение България на гражданите" следват:
2. Пиер Аркадиев Петров 4. Виолета Георгиева Димитрова


3. Вилиян Валентинов Илиев 5. Янко Цанков Абушев


 
АТАКА
Иван Димитров в водач на листата на "Атака". Той е роден през 1984 г. в София. Студент е в НСА, треньорски профил. Регионален координатор на "Атака" за Северна централна България.

Подкрепи Economic.bg