Кандидатите за депутати от Видин

Кои са водачите на листи от петте партии, които според социологическите агенции имат най-голям шанс да влязат в парламента

4520 ~ 2 мин. четене

Кандидат-депутатските листи в 5-и Многомандатен избирателен район Видин:ГЕРБ
Представителят на ГЕРБ начело на изброната листа във Видин е Владимир Тошев. Той е депутат от 41-о Народно събрание. Зам.-председател на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, член на Комисия по външна политика и отбран, председател на Постоянно действаща подкомисия, която осъществява парламентарен контрол върху дейността на Националната разузнавателна служба, Националната служба за охрана и служба “Военна информация” към Министерството на отбраната.


 В листата на ГЕРБ следват:


2. Любомила Станиславова 5. Георги Георгиев

3. Цветан Асенов 6. Милен Милчев

4. Александър Александров 7. Лада Панчева

 


БСП
Бившият министър на вътрешните работи и депутат от 38-то, 39-то, 40-то 41-о Народно събрание Михаил Миков ще води листата на БСП.  Зам.-председател на парламентарната група на социалистите. Старши асистент по наказателно право в СУ „Св. Климент Охридски“.


 


 


В листата на БСП следват:


2. Филип Стефанов Попов 6. Димитър Чавдаров Велков

3. Николина Йонова Ванчева 7. Добромир Филипов Тодоров

4. Емил Георгиев Андреев - ГК 8. Мария Виденова Кръстева

5. Марияна Александрова   Петрова  

 


ДПС
Листата на ДПС се води от Петя Раева. Завършила е „Право“ с магистърска степен в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2000 година. До 2001 година е съдебен кандидат към Окръжния съд в Пловдив. Получава допълнителна професионална квалификация в Училището за политика към НБУ по специалността „Политически мениджмънт“, преминава обучение по програма „Кохран“ към Департамента по земеделие в САЩ.


 


В листата на ДПС следват:


2. Петър Ванчев Тодоров 4. Борис Валериев Недялков

3. Росен Николов Караджов 5. Георги Иванов Георгиев

 


"Движение България на гражданите"
Водач на листата на „Движение България на гражданите е Павел Паунов. Той е завършил финанси и банково дело в Университета за Национално и световно стопанство - София. Специализирал е Технически университет в София. Има дългогодишен опит в банковото дело. Понастоящем е управител на банков клон във Видин, общински съветник и заместник-председател на общински съвет Видин.


 В листата на "Движение България на гражданите" следват:


2. Антоанета Живкова Георгиева 5. Даниела Кирилова Крумова 8. Нора Иларионова Дочева

3. Емил Вадимов Мушанов 6. Вилхелм Милеков Елисеев  

4. Светлана Миткова Бежанова 7. Юлиян Боянов Иванов  

 


АТАКА
Д-р Емил Лилов е водач в листата „Атака”във Видин. Завършил е медицина в Пловдивския медицински институт, специалист по детски болести и здравен мениджмънт. Член на „АТАКА” от основаването й, областен координатор на партията за гр. Видин. В момента работи като началник сектор контрол на болничната медицинска помощ в РЗОК гр. Видин.


 


 


 


*според подадената до момента информация от партиите

Подкрепи Economic.bg