Каролев: Електронното гласуване решава всички проблеми

В момента нищо не се знае, освен че ги има тези бюлетини, смята икономистът

3740 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-важното е за следващите избори да има електронно гласуване. Това каза икономистът Владимир Каролев в ефира на bTV. Той даде пример с Венецуела, Пакистан и някои държави в Африка, в които вече имало електронно гласуване.

"Има 3-4 световно известни фирми, които се занимават с подобно нещо. Няма да има индиански нишки, купуване на комисии и т.н.", каза Каролев.

Според него все още не се знае нищо за раздухания вчера скандал с намерените 350 хил. бюлетини в печатницата в Костинброд. "Има един единствен факт и той е, че са отпечатани 350 хил. бюлетини. Фактът е, че ги има, прокуратурата го каза и са извън количествата, поръчани от Министерски съвет. Само че това не значи, че ГЕРБ или БСП са го направили. В момента нищо не се знае, освен че ги има тези бюлетини", категоричен е политическият анализатор.

Той изрази задоволството си, че избирателната активност извън България е висока. "Във всички големи на градове, където има българи, има огромни опашки за гласуване. Цялото английско посолство е обиколено от опашка. Същото е във Франкфурт, Мадрид и др.", каза Каролев. Според него е много хубаво, че хората там вместо да правят нещо интересно, са си загубили времето да отидат и да гласуват. "Ще е интересно да видим резултатите там, защото там е по представително", смята той.

Подкрепи Economic.bg