Каролев: Орешарски не разписа програмата си

ДПС и БСП не могат без Орешарски, но Орешарски може без БСП и ДПС, смята икономистът

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

На 28 май Пламен Орешарски излезе с акценти за икономическата си програма, но свърши с тези акценти. Това каза икономистът Владимир Каролев в ефира на bTV. "Той трябваше да направи детайлна програма, с конкретни срокове, и да поиска вот на доверие за тази програма", смята Каролев.

"Ако тази програма беше разписана правилно, Орешарски можеше да разчита на доверие извън БСП и ДПС", каза икономистът.

Той изрази недоумението си относно назначенията, които се правят от правителството и зависимостта на Орешарски от БСП и ДПС. "ДПС и БСП не могат без Орешарски, но Орешарски може без БСП и ДПС. Той е човекът, който може да поставя условия. Политическите назначения обаче показват, че той не го осъзнава това. Той е в изключително силна позиция и аз се учудвам защо не я използва", добави Каролев.

Икономистът коментира и новосъздадения Реформаторски блок. "Доста съм разочарован от първите им 12 послания. Освен за олигархия, говорят и за мафия. Няма нищо конкретно. Те казват, че всички други партии са мафия. Мен ме интересува моделът на икономическо поведение. Не виждам нищо свързано с либерализацията на икономиката, приватизацията или икономически стимули например", каза той.

Коментари: 0