Компанията на дизайнера Майкъл Корс със силни финансови резултати

Общо приходите са се увеличили до 414,9 милиона щатски долара от 243,1 милиона долара през първото тримесечие на фискалната 2012

Michael Kors Holdings Limited - компанията притежаваща марка за луксозни стоки обяви днес финансовите си резултати за тримесечие, приключило на 30 юни 2012 г..

Джон Айдъл, председател на борда на дружеството и главен изпълнителен директор, каза, че компанията "се е насладила на силен старт за фискалната година и е посигнала 71% скок в общия размер на приходите и 185% растеж в нетните приходи". "Нашите резултати демонстрират силния тласък на фирмата и продължаващото развитие на ключовите стратегии за растеж", допълва той.

Общо приходите са се увеличили до 414,9 милиона щатски долара от 243,1 милиона щатски долара през първото тримесечие на фискалната 2012.  Нетни продажби на дребно са се увеличили с 76% до 215,0 млн. долара. Търговия на едро скача с 66% до  182,4 милиона долара.

Брутната печалба на компанията се увеличава с 83% до 251,0 млн. долара, изненадвайки приятно анализатори и инвеститори. След обявяването на резултатите, акциите на компанията скочиха с почти 15 на сто и достигнаха 48,76 долара.

Майкъл Корс е световно известен  дизайнер на луксозни аксесоари. Неговата компания е създадена през 1981 г., като в момента произвежда гама от продукти, включително аксесоари, обувки, часовници, бижута и други. Магазините на Майкъл Корс се управляват пряко или чрез лицензионни партньори в някои от най-престижните градове в света, включително Ню Йорк, Бевърли Хилс, Чикаго, Лондон, Милано, Париж, Мюнхен, Истанбул, Дубай, Сеул, Токио и Хонг Конг.

Коментари: 0