"Кремиковци почина на едва 45 години"

Минчо Минчев, Депутат от Коалиция за България

Цитат на деня:

"Един гигант на българската индустриална мощ - промишленият комбинат "Кремиковци", почина на 45 г. Една сравнително млада възраст за завод с такава голяма роля в индустрията на България. Като на всеки покойник нека почетем неговите дела".

Това заяви червеният депутат от „Коалиция за България" Минчо Минчев  по време на днешните парламентарни разисквания относно съживяването на комбината.

По думите на Минчев гибелта на "Кремиковци" е част от деиндустриализацията на България. "Да, нашият път е Европа, но има две условия, които водещите страни искат от нас - едната - да нямаме металургия и машиностроене, а другата иска да нямаме мултикултурно земеделие и преработвателна промишленост", каза депутатът.

Междувременно днес депутатите решиха, че първо трябва да изчакат анализа на Икономическата комисия към парламента. Решението беше взето с 97 гласа "за", 38 "против" и 15 "въздържал се". По план комисията трябва да обсъжда въпроса днес.

В проекта за възстановяване на производството на стомана, внесен от "Атака", пише, че "НС задължава правителството да предприеме спешни мерки и осъществи необходимите действия за възстановяване на дейността на завода за непрекъснато леене на стомана при МК Кремиковци".

В крайна сметка от "Атака" направиха редакция на проекта като записаха в него, че се възлага на правителството да предприеме спешни мерки и да осъществи необходимите действия за възстановяването на възможностите производствени процеси при МК Кремиковци.

Коментари: 0