Кристиан Кръстев ще участва в конференция за синята икономика

Кръглата маса ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Атина

3857 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще участва в министерска кръгла маса по време на 12-та Конференция "Синята икономика на Средиземноморието - подобряване на морското сътрудничество". Организатори на събитието са Европейската комисия, Международната морска организация и Европейската инвестиционна банка.

Конференцията ще се проведе на 18 и 19 април 2013 г. в Атина, Гърция. Форумът ще бъде открит от министър-председателя на Република Гърция Антонис Самарас. Основната цел на срещата е привличането на общественото внимание към морския сектор и развитието на морската икономика, чрез преодоляването на секторния подход.

Министър Кристиан Кръстев е поканен да представи българския опит в рамките на Черноморското сътрудничество и предприетите мерки в контекста на европейската програма за растеж и заетост в морския сектор. Ще бъде представена работата по проекта за надграждане на системата за управление на корабния трафик, нормативните промени в сектора, концесионната политика и др. В рамките на заседанията ще бъдат обсъдени и приоритетите за подобряване на синята икономика на Средиземно море и насърчаване на сътрудничеството.

Подкрепи Economic.bg