Къде почиват милиардерите

Entrepreneur разкрива къде релаксират най-богатите хора от технологичния сектор

Автор: Гергана Малкоданска
1. Бил Гейтс наскоро закупи имот на стойност 8.7 милиона долара във Флорида. Той е с големина 4.8 дка и има 20 конюшни с плевня за дъщеря му, която е ездач.

2. Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид в момента е на лов за нов имот в Лондон. В същото време той е собственик на бившата къща на Елън Дедженеръс, която закупи през 2007 г. за 20 млн. долара. Основният апартамент е с големина 1300 кв. метра и заема цял етаж от къщата, която в допълнение има 4 дка с красиви градини.

3. Пол Алън (Microsoft) притежава богат набор от имоти. Едно от любимите му ваканционни жилища е имение в Малибу на стойност 25 млн. долара. То включва 5 спални, басейн, кино зала, фитнес, както и абсурдно огромна баня, по-голяма отколкото повечето апартаменти в Ню Йорк.

4. Джеф Безос (Amazon) е горд собственик на имот за 25 млн. долара в Бевърли Хилс в съседство до Том Круз. В имението има оранжерия, тенис корт, както и мащабна открита част.

5. Лари Елисън (Oracle) може да се похвали с доста имоти. Един от тях е имението Porcupine Creek на стойност 43 млн. долара, където само основният апартамент е с големина 18 430 кв. метра.

Освен множеството домове, Лари Елисън притежава и цял остров. Той е горд собственик на Хавайския остров Lana'i, за който плати 600 млн. долара. Негова собственост са още 98% от 140 кв. мили тропически рай. Островът му подслонява два топ хотела - M1nele Bay и Lodge at Koele.

6. Марк Зукърбърг и Присила Чан наскоро бяха засечени на почивка в Хавай. Говори се, че още през януари, Зукърбърг е закупил имот именно там.

7. Facebook милионерът Дейв Морин обича да разпуска на Малдивите, където се сгоди преди време с приятелката си. Морин също често може да бъде засечен да кара ски в Бийвър Крийк, отсядайки в хотел Ritz Calton.

8. Ричард Брансън често отскача до личния си остров Necker, който той купи само за 180 хил. долара. В момента стойността му е десетки милиони.
Коментари: 0