LG пуска 84-инчов Ultra Definition телевизор

Моделът е и с 3D възможности

Корейската компания LG Еlectronics скоро ще пусне на пазара първия в света 84-инчов Ultra Definition (UD). Моделът ще предлага и  3D възможности. Резолюцията на екрана на Ultra Definition е 3840 x 2160 пиксела, което е 4 пъти повече от тази на стандартните Full HD панели. Моделът е отговор на нарастващото потребителско търсене на телевизори с огромни екрани и атрактивни функции, пише pixelmedia.

"Пазарът на модели с резолюция от 4K е все още в ранна фаза на развитие, затова е важно LG да извоюва силни позиции на него," коментира Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company.

LG UD 3D впечатлява с изключително качество на картината с 8 милиона пиксела. В голяма степен високата резолюция е постигната благодарение на технологията на LG Triple XD Engine.

Вграденият Resolution Upscaler Plus позволява изображенията от външни източници - външни хард дискове или уеб сайтове - да се преизчисляват в по-висока резолюция. LG използва технологията CINEMA 3D в UD 3D TV, за да осигури на зрителите пълноценно триизмерно преживяване на голям екран. Функцията 3D Depth Control позволява на потребителите да настройват "разстоянието" между близките и далечните обекти на екрана и по този начин сами да определят дълбочината на триизмерното изображение.

Телевизорът LG UD 3D дебютира първо на южнокорейския пазар. Очаква се през септември да започне се предлага в Северна Америка, Европа, Азия и Латинска Америка.

Коментари: 0