Liberty Global откупи британската Virgin Media

Вчера компанията постигна споразумение за придобиването й срещу 47.87 долара на акция или 23,3 млрд. щатски долара

112 ~ 1 мин. четене

Компанията на Джим Малоун, Liberty Global, е сключила сделка за откупването на британската Virgin Media за 23,3 млрд. щатски долара, съобщава Financial Times. Вчера компанията постигна споразумение за придобиването на Virgin Media срещу 47.87 долара на акция.

По този начин Liberty Global и Джим Малоун ще получи достъп до един от най-големите и най-конкурентни телекомуникационни пазари в Европа и до 25 милиона потребители в 14 страни.

"Virgin Media ще се разраснат значително и ще могат да се възползват от първокласните управленски екипи на най-големите медии в Европа, континента с най-динамичен медиен пазар", заяви Майк Фрайс, президент и главен изпълнителен директор на Liberty Global.

Акциите на Virgin Media, чиято централа е в Ню Йорк, поскъпнаха с 18% до 45.61 долара вчера. Книжата са се оскъпили с 24% от началото на годината.

Virgin Media беше създадена през 2006 г. след като сля британското подразделение на Virgin Mobile с NTL, за да започне да предлага платена телевизия, широколентов интернет, фиксирана телефония и мобилни услуги.

Подкрепи Economic.bg