"Лукойл" запазва лиценза си

Съдът спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза за управление на данъчен склад

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Административен съд София спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиенци", собственост на "Лукойл България", предаде БНТ. Самото дело по същество, обаче, ще бъде гледано по-късно.

Вчера от митниците съобщиха, че отнемат лиценза за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" до Илиенци и още 6 складови бази. Причината - открити нарушения от митниците в монтажа на измервателните уреди, както и намерените връзки, които заобикалят уредите. Според запознати, разглеждането на жалбата на "Лукойл" е станало безпрецедентно бързо.

Междувременно стана ясно, че уволнените ръководители на Бургаската митница ще обжалват в съда образуваните срещу тях дисциплинарни производства. Те бяха освободени след проверка на отдел "Вътрешни разследвания" на Агенция "Митници". В дисциплинарните производства срещу тях е посочено, че са създали предпоставки за манипулиране на данните, които се предават от измервателните уреди на нефтобазата "Росенец" към митниците и НАП.

Подкрепи Economic.bg