МЗХ увери Виетнам в "огромния интерес" от бизнеса ни

Зам.-министърът Явор Гечев се срещна със своя колега от Министерството на индустрията и търговията на Виетнам

Автор: Economic.bg

Интересът на българските предприятия към търговия с Виетнам е огромен. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на среща със зам.-министъра на индустрията и търговията на Виетнам Хо Тхи Ким Тхоа, която е на посещение в София.

„Затова имате нашата пълна подкрепа за още по-ускорено сътрудничество между двете държави”, цитира заместника на Димитър Греков пресцентърът на земеделското ведомство.  

Зам.-министърът, който председателства междуправителствената българо-виетнамска комисия за икономическо сътрудничество, също така заяви, че „отношенията между България и Виетнам се развиват изключително динамично”. По думите му „това темпо трябва да се запази”.

Зам.-шефът на МЗХ смята, че има „какво още да се направи” за по-тесни контакти между българския и виетнамския бизнес. „България, като член на Европейския съюз, може да съдейства за успешното навлизане на виетнамски стоки на европейския пазар”, подчерта Гечев.

Зам.-министрите Гечев и Тхоа бяха „единодушни”, че съвместни проекти могат да бъдат реализирани в области като тютюнопроизводството, преработката на риба и рибни продукти, фармацията и биотехнологиите.

По време на срещата беше обсъдена и подготовката на 23-тата сесия на българо-виетнамската комисия, която предстои да се проведе в края на 2014 г.

Коментари: 0