MasterCard поглежда и към мобилните плащания

MasterPass е дигитална услуга, която позволява на потребителите да използват всяка разплащателна карта чрез телефона си

176 ~ 1 мин. четене

MasterCard представи днес на Мобилния Световен Конгрес новата си услуга "MasterPass"- мобилна платформа за плащания, съобщава Financial Times.

MasterPass е дигитална услуга, която позволява на потребителите да използват всяка разплащателна карта чрез телефона си.

Въпреки, че компанията предлага дигитални плащания от години, те са обвързани само с кредитните карти, процес който е прекалено натоварващ, за да бъде извършван от мобилни телефони.

„Всяко устройство се превръща в устройство за пазаруване", заяви Ед МакЛафлин, мениджър на дигиталните плащания в компанията. "MasterPass обединява всички начини, по които можем да плащаме, от традиционните пластмасови карти до дигитални портфейли, и предоставя на потребителите възможност да направят плащане където и да са, и само с едно просто движение."

 Потребителите по целия свят ще могат да се абонират за услугата чрез финансовите институции - в Австралия и Канада до края на март, а в САЩ и Великобритания - съответно по-късно през пролетта и лятото.

Подкрепи Economic.bg