McDonald's спира да използва кетчупа на Heinz

Веригата за бързо хранене не е доволна от главния изпълнителен директор на Heinz Company

396 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Най-голямата верига за бързо хранене - американската McDonald's спира да използва кетчупът на Heinz, предаде BBC. Причината е, че новият главен изпълнителен директор на Heinz Company Бернардо Хеес преди това оглавяваше конкурентната верига Burger King. McDonald's използваше сосовете на Heinz в продължение на 40 години.

"Решихме с течение на времето да преминем към друг доставчик", обясниха от McDonald's. От веригата обявиха още, че ще използват кетчупа на Heinz, докато успеят да прехвърлят доставките за всички 34 хил. ресторанта на друг производител.

"Като част от нашата политика, Heinz не коментира взаимоотношенията със своите клиенти", пише в становището на Heinz Company.

През февруари Heinz Company беше придобита от инвестиционния фонд на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway и бразилския инвестиционен фонд 3G Capital. Те платиха общо 28 млрд. долара, за да придобият по 50% от капитала на компанията. 3G Capital държи мажоритарния дял в Burger King.

Интересното е, че ресторантите на McDonald's използват кетчупът на Heinz навсякъде по света, докато в САЩ се използва само в Питсбърг и Минеаполис.

Подкрепи Economic.bg