Международни туроператори на среща в Пловдив

От ОП "Туризъм" си поставят амбициозна задача туристическият форум в Пловдив да влезе в годишната програма за развитие на туризма не само в града, но и в региона

3719 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Втора среща на туроператорите се провежда от днес до 10 май в Пловдив, предаде БНТ. Представители на повече от 60 туристически агенции от различни държави и журналисти ще се запознаят със забележителностите на града и възможностите за културен, религиозен и СПА туризъм в шест различни дестинации в Пловдив и региона.

От ОП "Туризъм" си поставят амбициозна задача туристическият форум в Пловдив да влезе в годишната програма за развитие на туризма не само в града, но и в региона.

"Има голям интерес от индийски туроператори, имаме 10 агенции от Индия. А иначе има традиционно търсене от Турция, Румъния, Сърбия, както и от Великобритания", заяви Петър Лазаров, директор на ОП „Туризъм".

"Българският туризъм има нужда от по-сериозен маркетинг. Една такава среща е начин да се черпи информация от извора", посочи Атанас Витков, представител на туроператорска фирма.

От Римския стадион ще започне обиколката на туроператораторите в първия ден от посещението им в Пловдив. След това групите ще се насочат към Стария град и Античния театър.

Като част от международната среща на туроператорите от 9 до 12 май в пространствата пред халите на Малката главна и Римския стадион ще се проведе пролетният панаир на занаятите.

Подкрепи Economic.bg