Меренето на "електоралната" сила започна

Част от извозените към столицата хора твърдяха, че пристигат в столицата заради футболния мач между Левски и Лудогорец, въпреки че в събота ще се проведе Вечното дерби между Левски и ЦСКА

3644 ~ 2 мин. четене
Автор: Богиня Венциславова

Партийната война между БСП и ГЕРБ в съботния ден започна. Управляващи и опозиция ще мерят "електорална" сила в София и Пловдив. Левицата си е осигурила присъствието на повече от 50 хиляди симпатизанти, но в този момент на Орлов мост има не повече от 700 души. Издигната е и сцена на иначе знаковото за протестите място. Днес обаче то се превръща във втора Бузлуджа.

Социалистите са си подсигурили участието на стотици чрез извозването им с автобуси и влакове. Коалиционният партньор на червените ДПС са дали 70 хиляди лева за извънредни влакове от Варна и Бургас. Част от извозените към столицата хора твърдяха, че пристигат в столицата заради футболния мач между Левски и Лудогорец, въпреки че в събота ще се проведе Вечното дерби между Левски и ЦСКА.

Още в 10.30 часа бе затворено движението по булевард "Цариградско шосе" в отсечката от булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" до Алея "Яворов". В 11.50 часа на Орлов мост дойдоха депутати и министри. Към момента народна музика звучи на мястото, а активистите на социалистите са в очакване на речите на Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Лютви Местан.

В същото време в Пловдив привърженици на опозицията започнаха да се събират, също под звуците на българска народна музика. ГЕРБ очаква повече от 20 хиляди души да поискат оставката на кабинета "Орешарски". Хората също бяха извозени с влакове и автобуси. Митингът ще бъде официално открит от бившия председател на парламента Цецка Цачева. Очакват се и речите на бившия премиер Бойко Борисов и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Общата прилика на двата партийни митинга са футболните срещи - в Пловдив се срещат "Витоша Бистрица" и "Локомотив Пловдив". Това, което е по-различно е посрещането на ГЕРБ в Пловдив. Градът осъмна с плакати срещу лидера на партията Бойко Борисов и градоначалника Иван Тотев.

Подкрепи Economic.bg