Милион крушки изгаснаха за час

Рекорден спад в потреблението на електроенергия в София отчете ЧЕЗ по време на „Часът на Земята 2012", съобщиха от пресцентъра на компанията. 

 

Спад на потреблението на електроенергия в София с 56 мегавата е регистриран от 20:30 до 21:30 часа вчера по време на инициативата „Часът на Земята 2012”, показаха данните на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. ЧЕЗ също взе участие в инициативата, като изключи осветлението на своите сгради на територията на София за 1 час. Дружеството призова всички свои служители да се присъединят към общата кауза.

 

Спестената от потребителите в София електроенергия се равнява на консумацията на 940 000 стандартни електрически крушки по 60 вата. За сравнение по време на миналогодишната кампания ЧЕЗ регистрира спад на потреблението от 44 мегавата, а през 2010 г. и 2009 г. – съответно от 38 и 22 мегавата. За цялата територия, която ЧЕЗ обслужва, регистрираният спад на потреблението на електроенергия по време на „Часът на Земята 2012“ е 138 мегавата, което се равнява на коснумацията на 2 292 000 крушки по 60 вата. 

 

„Изключително важно е всеки от нас не просто да изключи осветлението си за 60 минути, но и да пренесе философията за опазване на природата във ежедневието. Разумното потребление трябва да се превърне в начин на мислене,“ каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. 

 

ЧЕЗ се включи в „Часът на Земята“ още през 2009 г. и оттогава всяка година подкрепя придобилата световна популярност инициатива за борба с климатичните промени на международната природозащитна организация WWF. Тази година ЧЕЗ отново ще предостави на WWF статистически данни за консумацията на електроенергия по време на „Часът на Земята”. 

 

Коментари: 0