Митничарите се събраха на протест

Чиновниците не искат да се местят в Русе

7052 ~ 1 мин. четене

Около 400 протестиращи служители на Агенция „Митници” се събраха пред сградата на финансовото министерство. Чиновниците се обявиха против преместването на ведомството в Русе.

Митничарите са издигнали плакати с надписи: „Русе чака и вас, г-н Дянков”, „Все още има свободни сгради”, „Митническата лаборатория не е само на теория, служителите са лоялни и приходите са реални”, „Не прахосвайте парите на България за безумия”, „Не лишавайте държавата от изградени специалисти”, „АЛО, АЛО, политическо кабаре при Русе (Рене)”, „Срамота министър Дянков, за три години така и не разбрахте какви са функциите на подчинената ви администрация”.

Към недоволните митничари се включиха и колегите им от Агенция "Морска администрация", която трябва да бъде преместена във Варна.

Следващата стъпка, която чиновниците ще приемат, е създаване на асоциация, която ще се бори срещу лошия имидж на администрацията. Ако исканията на протестиращите не бъдат приети, чиновниците бяха категорични, че са готови да сезират Брюксел и всички институции, касаещи правата на човека.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg