Много от министрите със заеми към банките

Най-голяма сума пари дължи външният министър Кристиян Вигенин - 170 000 евро

108 ~ 1 мин. четене

Голяма част от министрите дължат пари на банки, предаде Нова телевизия като се позовава на декларациите, обявени по Закона за конфликт на интереси. Най-голяма сума пари дължи външният министър Кристиян Вигенин - 170 000 евро, а без нито един заем е финансовият министър Петър Чобанов.

Министър-председателят Пламен Орешарски е обявил изплащането на лизингов автомобил на стойност 6 500 лв., съобщава Нова телевизия. Със заеми в размер на 30 000 евро е министърът на транспорта Данаил Папазов. Освен финансовите си задължения към банките, министрите обявиха и постовете, които са заемали, преди да встъпят в длъжност, както и собствеността си в различни компании.

Най-много участия в ръководствата на сдружения и фондации е имала просветният министър Анелия Клисарова. Тя е била част от ръководствата на шест различни организации. Преди встъпването си в длъжност транспортният министър Данаил Папазов е имал дялове от "Пристанище Варна" и фирмата "Ойлтрейдинг", сочи неговата декларация.

Социалният министър Хасан Адемов е участвал в ръководството на две организации, едната от които футболен клуб "Хан Аспарух". В декларацията на министър-председателя е обявено, че няма конфликт на интереси и предишно участие в ръководство на фирми.

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов е посочил дялове в три фирми. След като поема държавния пост той освобождава ръководното си място в "Тера-груп". Преди назначаването си за културен министър, Петър Стоянович е бил собственик на фирма. В декларацията му е посочено, че би могъл да влезе в конфликт на интереси с дамата, с която живее, както и с брат си и братовчед си.

Подкрепи Economic.bg