Момчил Андреев напуска директорския пост в Райфайзен

В края на юни изтича мандатът на част от управителния съвет на банката, включително и на Момчил Андреев

Автор: Атанас Христов

Настоящият председател на Управителния съвет (УС) и главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД Момчил Андреев ще напусне поста си в края на юни, съобщиха от финансовата институция. След тази дата Андреев, който е в Райфайзенбанк от 1997 г., ще работи извън групата. Той е главен изпълнителен директор на българското дружество на австрийската банкова група от 2003 г. насам.

Справка в Търговския регистър показва, че именно на 30 юни 2013 г. изтича мандатът на четирима от членовете на УС на българската Райфайзенбанк - Момчил Андреев, Ценка Петкова, Евелина Великова и Ани Ангелова.

"Момчил Андреев е много способен, отдаден на работата си и ориентиран към резултати мениджър. Под неговото ръководство Райфайзенбанк стана една от водещите универсални банки в България", каза Херберт Степич, главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл и председател на Надзорния съвет на Райфайзенбанк (България). Степич изрази съжаление от решението на Момчил Андреев.

Последните данни на Българска народна банка показва, че към 28 февруари 2013 г. Райфайзенбанк България е шестата по големина банка на българския пазар по отношение на активите. През февруари тя беше изпреварена от Корпоративна търговска банка АД (КТБ), която зае петата позиция.

През миналата година българската Райфайзенбанк беше сред банките с най-рязък спад на печалбата - понижение на резултата с 91.8% до 4.17 млн. лв.

Коментари: 0