Място за 8 000 долара

American Airlines е последната щатска компания, предлагаща подобен клас билети за вътрешни полети

Място за 8 000 долара

Снимка: American Airlines

Автор: Стилиян Гребеничарски

Срещу сумата от 8 000 щатски долара American Airlines осигурява изключителен комфорт в двете посоки за избрани свои пътници, пише Bloomberg. В цената са включени собствена „каюта“, изискано меню и дори отделения за домашни любимци, но само ако са с размерите на чихуахуа.

Луксозната услуга може да се ползва единствено по някои полети от Ню Йорк до Лос Анджелис и Сан Франциско. Компанията е последната останала, която предлага подобен висок клас билети във вътрешни полети. United Airlines се преориентира към салон с две класи през 2013 г., а Delta използва само бизнес и икономична тарифа от години.

Превозвачът предлага 13 полета дневно до Лос Анджелис и 5 до Сан Франциско, но повечето са извън малките часове на денонощието и пътниците могат да ползват превръщащите се в легла седалки, по-скоро за комфортна дрямка. Ако все пак решат да прекарат полета си в сън, след събуждането си те имат на разположение еспресо, капучино, както и освежителен комплект в панела до седалката. От менюто пък, за препоръчване са морските деликатеси и крехкото телешко филе.

Полетите се осъществяват със седемнадесет специално модифицирани машини Airbus A321T, чиито 102 места са близо двойно по-малко от стандартното разпределение на А321. Десетте луксозни седалки са широки 70 сантиметра, а за сравнение, тези в бизнес класа – 48. Пътниците в икономичната зона разполагат с място широко 45 см. Самите персонални кабини пък заемат мястото на три стандартни реда.

Мениджмънта на авиопревозвача се надява да възвърне традициите и реномето сред платежоспособните клиенти, загубени до голяма степен по време на двугодишните преговори за избягване на банкрут и сливане.

Коментари: 0