НАСА пусна приложение за iPhone и iPad

Потребителите ще имат достъп до най-новите космически апарати и роботи за изследване на Слънчевата система

7032 ~ 1 мин. четене

НАСА пусна ново безплатно приложение с допълнена реалност за iOS устройства iPhone и iPad. Софтуерът Spacecraft 3D запознава потребителите с космическите апарати на НАСА и дори им позволява да "снимат" заедно с тях, пише TechNews.

Софтуерът осигурява взаимодействие с апарати за изучаване на Слънчевата система, Земята и Вселената. Използвайки камерата на мобилното си устройство, потребителите могат да съпровождат роботите-изследователи, да разучават техните характеристики и да разберат по-добре обкръжаващия ги свят.

Приложението ще получава регулярни обновления, за да имат потребителите достъп до най-новите космически апарати и роботи за изследване на Слънчевата система. В момента притежателите на iOS джаджи могат да се запознаят с марсохода Curiosity и два космически кораба GRAIL.

Spacecraft 3D е съвместимо с iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3 и 4 поколение) и iPad, работещи под управление на iOS 5.1 или по-нова версия. Приложението може да се свали безплатно от App Store. Очакват се подобни приложения и за други мобилни платформи.Подкрепи Economic.bg