НОИ приема заявления за смяна на платеца от клиенти на КТБ

Пенсиите на лицата ще се изплащат чрез новия заявен платец още от август

НОИ приема заявления за смяна на платеца от клиенти на КТБ
196 ~ 1 мин. четене

Националният осигурителен институт (НОИ) е създал организация за прием и обработване на постъпили заявления извън регламентирания срок във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите за месец август и с цел осигуряване на възможност за своевременно удовлетворяване на заявленията на пенсионерите, клиенти на "Корпоративна търговска банка" АД и "Креди Агрикол България" ЕАД.

При подаване на заявления за смяна на платеца до края на работния ден на 4 август 2014 г., пенсиите на лицата ще се изплащат чрез новия заявен платец още от август.

НОИ напомня, че за промяна на банкова сметка лицата подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от документ на банката с номера на новата банкова сметка на титуляра.

Лицата, които искат да получават пенсията си чрез пощенска станция, следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

Подкрепи Economic.bg