Нетната печалба на ING намаля силно до 101 млн. евро

Причината е отписването от 950 млн. евро, което компанията направи след продажбата на животозастрахователния си бизнес в Южна Корея

3677 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов
Най-голямата холандска финансова компания ING Groep, която развива бизнес и в България, отчете силен спад на нетната си печалба през третото тримесечие на тази година. Положителният финансов резултат на дружеството се свива с 85% на годишна база до 101 млн. евро.

Причината за резкия спад е отписването от 950 млн. евро, което ING направи след продажбата на животозастрахователния си бизнес в Южна Корея, става ясно от съобщение на базираната в Амстердам компания, цитирано от Bloomberg.

С изключение на еднократните ефекти печалбата на ING би нараснала с 5.6% до 891 млн. евро за юли-септември 2013 г. Това отново е под прогнозата на анализаторите за печалба от 899 млн. евро за третото тримесечие на тази година.

В момента ING изплаща на Холандия държавната помощ от 1.13 млрд. евро, която беше получена през 2008 г. Очаква се следващото плащане да е през март 2014 г., а окончателното връщане на държавната помощ е планирано за май 2015 г.

В България холандската компания оперира на животозастрахователния и пенсионноосигурителния пазар.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Подкрепи Economic.bg