Николай Попов вече е зам.-председател на КФН

Той се закле в Народното събрание, след като депутатите одобриха кандидатурата му единодушно

Николай Попов бе избран и се закле пред Народното събрание като заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Той ще ръководи управление „Надзор на инвестиционната дейност” в КФН.

До днес Попов заемаше поста главен секретар на комисията. Преди това той е развивал кариерата си като главен данъчен инспектор, изпълнителен директор в Националната агенция по приходите (НАП), финансов мениджър на „Феста Холдинг”АД, както и управляващ административните въпроси в Македония на „Алфа финанс холдинг” АД.

Бил е член на Управителния съвет на НАП, член на УС и участник в Събранието на представителите на Националната здравноосигурителна каса, член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, както и член на Изпълнителния съвет и участник в Генералната Асамблея на Вътрешно европейската организация на данъчните администрации

Председателят на КФН Стоян Мавродиев представи проекторешението за избиране на Николай Попов за зам.-председател на КФН. В официалната си реч по предложението пред депутатите господин Мавродиев каза : „Убеден съм и гарантирам, че господин Николай Попов ще допринесе с професионализма и личните си качества за успешната реализация на целите и задачите, които Комисията, като държавна институция, отговорна за надзора и регулациите на небанковите финансови организации, трябва да осъществява”.

Попов заема мястото на подалата оставка Димана Ранкова, която става съветник на президента Росен Плевнелиев по финансовите въпроси.

Депутатите избраха Николай Попов единодушно с 80 гласа „за".

Коментари: 0