Nokia Siemens съкращава 1 000 души

Съвместната компания ще затвори отдела си за услуги в Германия

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Съвместната компания на финландската Nokia и германската Siemens - производителят на мрежово оборудване Nokia Siemens Networks затваря отдела си за услуги в Германия. По информация на Bloomberg, която се базира двама неназовани, това ще бъде обявено утре.

По думите на запознатите, причината е провалената сделка за подновяване на договор с Deutsche Telekom. Досегашният 5-годишен контракт за доставка на телефонни кабели е изтекъл, а германският телеком не желае да бъде подновен. Според информацията затварянето ще засегне около 1 000 души, които вероятно ще загубят работата си.

Nokia Siemens увеличава усилията си да намали разходите, след като пазарът на мрежово оборудване се свива в глобален мащаб. През миналата година съвместната компания обяви, че ще съкрати 17 хил. служители, което е 23% от общия брой на персонала. Целта е дружеството да стане печелившо. Само в Германия ще бъдат освободени 2 300 служители.

Вчера Nokia обяви, че ще продаде бизнеса си с оптични мрежи. В края на ноември пък стана ясно, че една от фабриката на компанията в Германия ще бъде също ще бъде затворена и 650 работници ще бъдат съкратени.

Коментари: 0