Nokia представи Lumia 925

Телефонът е подобрена версия на флагмана Lumia 920

148 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Финландският производител на мобилни телефони Nokia представи днес последния си модел Lumia 925. Това е подобрена версия на флагмана Lumia 920, който беше пуснат на пазара през 2012 г. През миналата седмица компанията представи друг свой модел, с който да се бори с конкуренцията на Apple и Samsung - Lumia 928.

Сред подобренията в Lumia 925 са металният корпус, подобрената технология PureView, по-добра камера, софтуер, възможност за безжично зареждане, както и нови приложения, разработени от трети лица за гамата Nokia Lumia.

Камерата отново залага на оптика Carl Zeiss, която за пръв път в смартфон е съставена от 6 елемента и включва 8,7MР PureView сензор, комбиниран със система за оптична стабилизация. Увеличени са възможностите за снимане при слабо осветление. Въвежда се новия режим Nokia Smart Camera, като софтуерен ъпдейт за смартфоните Lumia с Windows Phone 8. Той предлага възможността да се направят десет снимки наведнъж и да се редактират изображенията с функции като Best Shot, Action Shot и Motion Focus.

Nokia обяви и, че смартфоните Nokia Lumia ще поддържат новото приложение на Hipstamatic наречено Oggl, което позволява на хората да споделят висококачествени снимки в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Foursquare и Instagram.

"Продължаваме напред", каза Джо Харлоу, изпълнителен вицепрезидент за смарт устройствата на Nokia. "Ще продължим с иновациите в портфолиото на Nokia Lumia, независимо дали това ще бъдат страхотни новости за настоящите Lumia потребители или представяне на нови устройства като Nokia Lumia 925", добави той.

Nokia Lumia 925 е първият смартфон от гамата Nokia Lumia с метално покритие върху тънките, заострени ъгли на корпуса. Монолитното тяло от поликарбонат се предлага в бял, сив и черен цвят. Приставката за безжично зареждане може да бъде прикачена към задната част на смартфона, за да имат потребителите възможността да се възползват от различните аксесоари за безжично зареждане и екосистемата на Nokia.

Nokia Lumia 925 разполага също така и с богат набор от  водещи услуги на Nokia, като платформата HERE, която предлага интегрирани услуги за локация и навигация и услугата Nokia Music за неограничен стрийминг на безплатни музикални плейлисти.

Тери Майерсън, корпоративният вицепрезидент на подразделението на Microsoft по разработката на програмни продукти за смартфони с Windows Phone добави: "Заедно с Nokia, ние продължаваме да променяме начинът по който хората мислят за камерите на мобилните си телефони. Работата на Nokia върху Lumia 925 допълнително подобрява възможностите за заснемане на смартфоните Lumia."

В допълнение към Европа, Nokia Lumia 925 ще бъде представен в САЩ от T-Mobile и в Китай от China Mobile и China Unicom. Очаква се продажбите да започнат първоначално във Великобритания, Германия, Италия, Испания и Китай през юни, и след това в САЩ и други страни.

Подкрепи Economic.bg