Номинации за \"Услуги\" - \"Mr. & Mrs. Икономика\" 2013

Сред критериите за номинации в тази категория е добрият финансов резултат – печалба и оборот, направените инвестиции, качеството на предоставяните услуги, пазарният дял на компаниите

608 ~ 3 мин. четене
Списание "Икономика" представя категория "Услуги" в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2013 - най-значимият икономически форум, провеждан след демократичните промени у нас:

Сред критериите за номинации в тази категория е добрият финансов резултат – печалба и оборот, направените инвестиции, качеството на предоставяните услуги, пазарният дял на компаниите.

1. Алекс Джоло, управител на „Декатлон българия" ЕООД

Алекс Джоло е управител на „Декатлон България” – френска верига за търговия със спортни стоки, която тази есен откри първия си обект в България. Работи в Decathlon от 2006 г. Първата му позиция е ръководител на отдел "Бягане". Впоследствие става мениджър "Експлоатация", зам.-директор, мениджър на магазин в Болоня (от 2007 г.) и мениджър на бизнес район с център Венеция (от декември 2009 г.).

2. Николай Пехливанов,  „Грийн лайф пропърти дивелъпмънт“

Николай Пехливанов е собственик и основател на Green Life. Носител е на наградата „Предприемач на годината в строителството” за 2008 г. Компанията Green Life е лидер в строителството на ваканционни обекти и работи с клиенти от Русия, Великобритания, скандинавските страни, Полша, Испания и Гърция.

3. Иван Костадинов, генерален директор на НИС Петрол ЕООД

Иван Костадинов е генерален директор на НИС Петрол ЕООД от 17.06.2013 г. Роден е на 28.05.1974 г. в Асеновград. Магистър по икономика, специалност „Застраховане и социално дело“ в УННС София. Започва кариерата си през 1996 г. като мениджър продажби в строителния бранш. В началото на 2002 г. започва работа в „Петрол” АД като регионален мениджър, после преминава през длъжностите Началник отдел Оперативно управление и Супервайзор Продажби, а в края на 2005 г. е назначен за Главен директор „Търговия и маркетинг“ и Член на управителния съвет на „Петрол” АД.

През тази година сръбската NIS навлезе на българския пазар, като откри първата си бензиностанция в страната на 1 юли 2013 г. Планира се до края на 2015 г. инвестицията да възлезе на над 150 000 000 EUR в изграждане на търговска мрежа. Към момента вече функционират над 30 обекта.

NIS се занимава с проучване, производство и преработка на нефт и газ, както и продажба на петролни продукти. Основните акционери са Газпром нефт (56,15%) и правителството на Република Сърбия (29,88%). Търговската мрежа на компанията включва над 500 бензиностанции, товарни и складови съоръжения на територията на Балканите. Освен в Сърбия, NIS е представена в Босна и Херцеговина, Унгария, България, Румъния, Туркменистан, Ангола, Белгия и Русия.

4. Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на „Спиди” АД

Валери Мектупчиян е собственик и председател на Съвета на директорите на „Спиди” АД. Компанията е сред най-големите с българско участие на пазара на куриерски услуги в страната, като в последните години бележи динамично развитие. През миналата година дружеството направи и своя дебют на Българска фондова борса.

Тазгодишните номинации на конкурса са разделени в общо 8 категории:

- Мистър Икономика
- Мисис Икономика
- Производствен сектор
- Финансов сектор
- IT сектор
- Услуги
- Сделка на годината
- Корпоративна социална отговорност

*За първи път през 2013 г. ще бъде връчена награда за Корпоративна социална отговорност (КСО). Определени са 60 компании, които в най-голяма степен заслужават да получат подобен приз. Крайният победител ще бъде избран директно от хората чрез гласуване в сайта на конкурса. Потребителите ще могат директно да оценят социалната отговорност на българските компании, която в съвременния бизнес е задължителна за постигането на добро корпоративно управление. Гласувайте за вашия фаворит на http://mister.economic.bg.
Подкрепи Economic.bg