Нов скандален запис уличава Ердоган

Този път лидерът в Турция съветва сина си да не приема някаква сума пари, предлагана в бизнес сделка, а да изчака да му предложат повече

68 ~ 1 мин. четене

Втори скандален запис на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган се появи в интернет. Този път лидерът в Турция съветва сина си да не приема някаква сума пари, предлагана в бизнес сделка, а да изчака да му предложат повече, съобщава Reuters.

Ердоган заяви, че записът е изфабрикуван от политическите му противници. Висш представител на правителството каза, че предстои проверка, за да се установи дали записите са филшиви. До момента автентичността им не е потвърдена.

 Подобен запис беше разпространен и в понеделник. В него премиерът обяснява на сина си как да се отърве от много пари след започнало разследване за корупция.

Reuters отбелязва, че не може да установи истинността нито на първия, нито на втория запис и цитира изявление на висш правителствен служител, че ще бъде направена проверка дали записите са фалшиви и че за момента не се предвижда да бъде направено изявление. 

Записите излязоха дни след началото на официалната кампания на управляващата Партия на справедливостта и развитието за местните избори, които са в края на март. 

Подкрепи Economic.bg