Новата версия на Android се казва KitKat

Новината, че буквата "K" ще бъде посветена на шоколадовия десерт изненада голяма част от технологичните коментатори

192 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Новата версия на най-популярната мобилна операционна система - Android ще се казва KitKat. От компанията-разработчик Google обясниха, че е кръстена на популярния десерт на Nestle. Новината, че буквата "K" ще бъде посветена на шоколадовия десерт изненада голяма част от технологичните коментатори, според които най-новата версия трябваше да носи името Android Key Lime Pie.

"Не можахме да измислим по-добро име за версията Android K от вкусния шоколад, който е любим на екипа ни още от първите дни на Android," сподели Марк Ванлерберг, маркетинг директор на Android.

Още от излизането на Android Cupcake през 2009 г. до последната версия Android Jelly Bean, инженерите на компанията разработват операционната система под различни "сладки" имена, като всяко следващо име е по азбучен ред.

"Развълнувани сме да обявим партньорството с най-популярната мобилна платформа в света - Android, с което ще дадем възможност на още повече фенове на Kit Kat да се насладят на почивката си", коментира Патрис Була, маркетинг директор на Nestle.

Подкрепи Economic.bg