Няколко протеста обградиха Народното събрание

Студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори се обединиха в общ протест

76 ~ 1 мин. четене

Студенти, синдикалисти и таксиметрови шофьори се обединиха в общ протест около Народното събрание. Там вече е издигната сцена на КНСБ. Протестиращите не настояват за оставка на кабинета "Орешарски", а имат чисто икономически и социални искания.

Тяхното организирано шествие, за което пристигнаха хора от цялата страна, тръгна от централата на КНСБ на бул."Христо Ботев" и вече пристигна пред Народното събрание, където подкрепя намеренията на студентите да блокират депутатите и да не допуснат те да излязат от сградата на парламента. В шествието участват около 7000 души по данни на синдиката. Шествието премина по бул. "Александър Стамболийски" и Министерството на здравеопазването, откъдето се отправят към Парламента.

В протеста се включват хора от различни браншове - здравеопазване, миньори, земеделци, държавни служители, енергетици и работещите в транспортния сектор и са пристигнали от много градове на България като Габрово, Харманли, Монтана и други.

Основните искания на синдикатите са свързани с промени в бюджета за 2014 година.

Междувременно част от протестиращите синдикалисти отидоха директно пред Народното събрание, където към тях се присъединиха студентите. "Ранобудните" излязоха от Ректората на Софийския университет в 11 часа и се отправиха към протеста. В момента пред Парламента има около хиляда души, които скандират и протестират.

Към тях се присъединяват и таксиметрови шофьори, които паркират автомобилите си до храм-паметника "Александър Невски" за национален протест. Те настояват за незабавни корекции в Закона за автомобилните превози.

Подкрепи Economic.bg