OMV продава бензиностанциите си в Хърватия

Австрийската компания се преориентира от опериране с бензиностанции към проучване на нефтени залежи и производство на нефт и газ

4490 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Австрийската енергийна компания OMV продава бензиностанциите си Хърватия, предаде Reuters. От австрийската компания обявиха официално, че OMV Hrvatska ще стане собственост на хърватския доставчик на нефт и газ Crodux Plin.

Собственик на бензиновите станции в моемнта е маркетинг подразделението OMV Refining & Marketing, което оперира с бензиностанциите и търговската мрежа.

Очаква се споразумението за продажба да бъде финализирано през първата половина на 2013 г., след като бъде одобрено от регулаторните органи.

OMV оперира 62 бензиностанции в страната, а сегашният й пазарен дял е 13%.

"Малко след продажбата на нашето маркетингово подразделение в Босна и Херцеговина, сега тази сделка подчертава способността ни да изпълняваме нашата стратегия", заяви Манфред Лайтнер, член на борда на директорите на OMV, отговарящ за OMV Refining & Marketing.

Стратегията на OMV се цели в опростено портфолио на компанията. Това включва постепенно пренасочване от опериране на бензиностанции и търговска мрежа към проучване на нефтени залежи и производство на нефт и газ, отбелязват от OMV.

Подкрепи Economic.bg