Oculus представя виртуалните си слушалки Rift догодина

Придобитият от Facebook производител на виртуални очила работи активно по новото устройство

Oculus представя виртуалните си слушалки Rift догодина
Автор: Николай Марченко

Oculus е на път да представи на потребителите своите виртуални слушалки Rift, пришпорвана от агресивната „атака“ на юзъри, откакто през март компанията е придобита от Facebook за 2 млрд. долара.

Според вестник The Financial Times (FT), компанията e показала своя нов прототип от Крисчън Бей на провела се конференция за разработчици в Лос Анджелис този уикенд с подобрен дисплей, проследяване на движения и аудио функции.

Според главния изпълнителен на Oculus Брендън Айриб слушалките Rift са вече "много по-близо" до готовия продукт, който може да се продава от веригите за търговия на дребно.

Въпреки че Oculus не е споменал краен срок за презентацията на устройството, се очаква то да постъяпи в продажба през 2015 г. От компанията са продали около 130 000 броя свои продукти, всеки на стойност 350 долара, през последните две години.

"Нашата мисия е да преобърнем игрите, забавленията и начина, по който те си взаимодействат," казва Айриб пред 800 разработчици на конференцията. Придобиването им от страна на на FB е дало на Oculus почти „неограничени ресурси, за да се постигне тази цел“.

Пламър Лъки, основател на Oculus, заяви пред FT, че "първото нещо, което се е променило през шестте месеца, откакто сделката с FB е факт, е, че ние вече сме в състояние да привлечем много повече от талантите, за които само можехме да мечтаем".

Коментари: 0