Океанариумът в Бургас ще струва 100 млн. лв.

Кандидат-концесионерът предлага да ежегодно да превежда в общинския бюджет 1% от приходите

308 ~ 1 мин. четене

Океанариумът, който се планира да бъде построен в Бургас ще струва 100 млн. лв. Или поне такава инвестиции предлага за изграждане на съоръжението "Обединение Мостовик Бургас". Информацията е била изнесена на провелото се второ открито заседание на комисията по избор на концесионер за изграждане на "Парк Океанариум", съобщи kmeta.bg. Нейните членове - общински съветници и експерти от администрацията, са отворили същинското предложение на подалия оферта участник и там е била посочена инвестиция от 100 млн. лв.

Ако бъде избрана, руската компания обявява, че ще направи еднократно концесионно плащане от 660 хил. лв. при подписване на договора. "Мостовик" предлага и ежегодно да превежда в общинския бюджет 1% от приходите.

От приложената документация бяха извадени и показани визуализации на идейния проект, изготвен от участника в конкурса.

Предвидено е Океанариумът да се намира в североизточната част на бургаския парк "Езеро", голяма част от която в момента е неизползваема. Съоръжението трябва да бъде изградено чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа.

В параметрите на концесията са включени изграждането на океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове, делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините, аквапарк със закрита и открита част и познавателно-развлекателен комплекс.

Подкрепи Economic.bg