Орешарски ще прави ревизия на кабинета "Борисов"

Разглеждам БСП най-вече като инструмент за промяна на статуквото, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев

340 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ще прегледаме действията на редовния кабинет, който предсрочно подаде оставката си. Това каза кандидатът за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски, след като получи мандат за сформиране на кабинет от президента Росен Плевнелиев. "Случаите на незаконосъобразност ще бъдат предвижени по законния ред", каза още той.

Евентуалният бъдещ министър-председател на България обяви, че ще направи всичко възможно кабинетът да бъде гласуван в по-кратък срок от законово определените от 7 дена. "В момента, в който приключат консултациите с основните политически сили, програмата за управлението ще бъде публикувана", каза бившият финансов министър в кабинета "Станишев".

При президента беше и лидерът на БСП Сергей Станишев, според който е важно да се сформира кабинет, който да отговаря на програмните намерения на Орешарски. "В кабинета трябва да има хора, които да взимат не само леки и приятни решение, но и тежки решения, които много ясно да бъдат обяснявани", каза Станишев.

"Разглеждам БСП най-вече като инструмент за промяна на статуквото. Вярвам, че е възможно. Знам, че има много скептицизъм и много нетърпение. Започваме усилията за сформиране с осъзнаване на нашата отговорност. Орешарски ще има подкрепа от страна на "Коалиция за България" за постигането на тези цели, заради които поемаме тази отговорност.

Подкрепи Economic.bg