От bTV отрекоха да са отказвали преговори с кабелни оператори

Асоциацията на кабелните оператори пък обвини телевизията в дискриминационна политика

172 ~ 2 мин. четене

bTV вече има успешно приключени преговори и сключени нови договори с част от членовете на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО). С това изявление телевизията опроверга вчерашното съобщение на Асоциацията на операторите, в което се твърди, че медията е отказала да преговаря с доставчиците.

Както е известно, преди Коледа телевизията спря сигнала си към "Булсатком" заради спор по условията на договора им. По-късно bTV подновиха излъчването си в мрежата на оператора, като оставиха още малко време за продължаване на преговорите между двете страни.

Вчера БАККО разпространи съобщението, в което се казва, че bТV Media Group e отказала преговори с кабелни оператори, след като едностранно прекрати договорите им. Асоциацията предупреди, че отказите се извършват в последните работни дни между Коледа и Нова Година, когато групата е провеждала усилени преговори  с големите сателитни  и други национални комуникационни оператори. От БАККО определиха и като изключително дискриминационен подходът на телевизията, която с отказа си да преговаря с всички кабелните оператори поставя преки конкуренти в крайно неравностойно положение.

Днес от bTV отвърнаха, че в становището на Асоциацията се съдържа невярна информация. "bТV Media Group никога не е отказвала преговори с кабелните оператори, които вече са получили уведомление, че договорът няма да се поднови автоматично за още една година, след като изтече срокът му", твърдят от bТV.

От там допълват, че са на разположение на представителите на кабелните оператори, получили уведомленията и новите условия, за продължаване на преговорите за 2013-та година. "Вярваме, че доставчиците няма да се подведат от манипулативната информация за bTV, вероятно предоставена им от техни конкуренти на пазара, а ще контактуват директно с екипа на bTV, който вече започна добросъвестните преговори с кабелните и сателитните оператори", призовават от медийната група.

Подкрепи Economic.bg