Отлагат старта на Xbox One в Китай

Microsoft ще навлезе на пазара до края на годината, след като правителството по-рано отмени забрана от 2000 г.

Отлагат старта на Xbox One в Китай

Microsoft съобщи, че отлага разпространението на новата игрална конзола Xbox One в Китай, пише Reuters. Стартът беше планиран за идния вторник, но според компанията, ще се състои до края на годината.

Към момента не са съобщени мотивите за това решение. Отлагането е поредна пречка пред производителя в Китай, след като местните власти го разследват за нарушаване на антимонополното законодателство за операционната система Windows и пакетът Microsoft Office.

По-рано през годината местното правителство отмени датиращата от 2000 г. забрана върху игралните конзоли на компанията. В резултат Microsoft постигна договорка с производителя на интернет и телевизионни декодери BesTV New Media за стартиране на съвместен завод в свободната търговска зона на Шанхай.

Предварително бе обявено, че Xbox One ще се продава за 3 699 юана (около 602 щатски долара) без системата за разпознаване на движенията и 700 долара с нея. Китай е третият по големина пазар за електронни игри. Секторът нараства с повече от една трета след 2012 г. до 14 млрд. долара. Поради широкото разпространение на компютърните игри и пиратството, нишата останала за конзолите не е особено впечатляваща.

Коментари: 0