Отварят достъпа до финансиране за санирането

Кабинетът ще отпусне и 8 млн. лева за столичното метро

Отварят достъпа до финансиране за санирането

Кабинетът ще гласува на заседанието си днес промени в условията за кандидатстване за допълнителна финансова помощ за енергийно обновяване на жилищата със средства по ОП "Регионално развитие".

Причината е досегашното изискване кандидатстващите да са получили отказ от Фонда за жилищно обновяване. Той обаче се управлява от Корпоративна търговска банка, която е поставена под специален надзор и това не позволява предоставянето или отказването на кредити. Така не е възможно собствениците, които искат реновиране на сградата, а нямат достатъчно средства, да получават допълнителна помощ.

С промените ще бъде отворен достъпът до това финансиране.

На днешния празник на София министрите ще гласуват отпускането на 8 милиона лева за строителството на участъка от втората линия на метрото между станция "Джеймс Баучер" и бъдещата станция "Витоша" на ул. "Хенрих Ибсен". Строителството там вече започна с финансиране само от Столичната община.

За обявения вече кандидат за европейска столица на културата през 2019 година - Пловдив - ще бъдат отпуснати 5,6 милиона лева за изграждане на спортен комплекс.

Министрите ще одобрят и отпускането на еднократни помощи на близките на загиналите при наводнението в Бургаско на 6 септември.

Коментари: 0