„Пайнер“ се отказва от европарите

Музикалната компания смята, че средствата ще се забавят, а това щяло да попречи на настоящите цели

892 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Пайнер медия" се отказва от спечелените 3.2 млн. лв. по Оперативна програма "Конкурентоспособност". Собственикът на дружеството Димитър Димитров е заявил това с писмо до Еврокомисията. Информацията беше потвърдена и от кабинета на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

Официалната позиция на музикалната компания е, че средствата по европейската програма ще се забавят, а това щяло да попречи на настоящите цели. Още когато спечели парите, собственикът се закани, че ще се откаже от средствата, заради обществения натиск и негодуванието на арт средите у нас.

Отказът е заявен официално в деня на изготвяне на финалния доклад по проверката, назначена от министъра по еврофондовете Томислав Дончев, която е показала, че проектът отговаря на всички изисквания съгласно Насоките за кандидатстване и Критериите за оценка по процедура 2.1.11 "Технологична модернизация в малки и средни предприятия".

"Бенефициентът е спазил хоризонталните политики на ЕС в рамките на изпълнение на дейностите по проекта", се посочва от ведомството на Дончев. Заявено е отношение към въпросите, свързани с равни възможности, заетост, енергийна ефективност, информационни и комуникационни технологии и непряко по отношение на опазване на околната среда.

Компанията е собственик на три телевизионни канала, по които се излъчва поп-фолк и фолклор - Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета. Управител на дружеството е Митко Трендафилов Димитров, а съдружници - пак Митко Димитров, Марийка Димитрова и Харалампи Янакиев.

Подкрепи Economic.bg