Парламентът се събира за заседание

След консултациите между партиите се очаква днес да има кворум

144 ~ 2 мин. четене

Народното събрание трябва да поднови работата си днес, след като миналата седмица не успя да събере кворум за провеждане на заседание.

След политически консултации вчера трите най-големи парламентарно представени партии - ГЕРБ, БСП и ДПС се договориха да влязат в залата по определения дневен ред. Депутатите от „Атака” остават на позицията си да не влизат в парламентарната зала.

От ГЕРБ пък поискаха към гласувания вече дневен ред да се добави точка за актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това обаче може да стане, след като Министерският съвет внесе такова предложение. 

Иначе дневнитя ред предвижда парламентът днес да гласува на второ четене промени в Закона за автомобилните превози, внесени от Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Георги Свиленски. Народни представители ще разгледат законопроект за ратифициране на Споразумението за търговия между Европейския съюз и неговите държави-членки от една страна, и Колумбия и Перу от друга страна, подписано на 26 юни 2012 г. в Брюксел, законопроект за ратифициране на Изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международната банка за възстановяване и развитие от 25 октомври 2012 г.

Депутатите ще ратифицират актовете на ХХV конгрес на Всемирния пощенски съюз и Протокола за изменение и допълнение на Меморандума за разбирателство между Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България, действащо като Национален партниращ орган, Министерството на регионалното развитие и туризма на Румъния, действащо като Управляващ орган, Министерството на публичните финанси на Румъния, действащо като Сертифициращ орган, и Одитния орган (асоцииран към румънската Сметна палата), действащ като Одитен орган, относно изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния 2007-2013 г. Подкрепи Economic.bg