Парното наполовина по-евтино през март

С 39% по-ниски сметки ще получат столичани, "Топлофикация" все още няма да спира подаването

Средно с 39% по-ниски ще са мартенските сметки за топлинна енергия, които ще получат столичани спрямо фактурите за февруари. Това показват данните на Изчислителния център на “Топофикация София”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

През миналия месец абонатите на компанията са консумирали и 39% по-малко топлинна енергия в сравнение с предходния месец или с 234 120 МВтч. по-малко. По данни на НИМХ към БАН средномесечната температура в София през март е била +6,8 °C.

Според данните на Изчислителния център на „Топлофикация София”, близо 88% от абонатите на компанията ще получат сметки за март 2012 г. до 150 лв.


От „Топлофикация София” ежедневно следят прогнозите за времето и имат готовност да започнат поетапното спиране на топлоподаването в столицата при наличие на три последователни дни с външни температури над 12°C и благоприятна дълготрайна прогноза. До този момент данните на НИМХ към БАН, с които разполага дружеството, не дават основание да се пристъпи към общо спиране на отоплението.

Коментари: 0