Павлова поиска наказания за кметове заради застроеното Черноморие

През тази година ще бъдат открити много обекти, каза Лиляна Павлова по темата за строителството и ремонта на магистрали и пътища

204 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Кметовете и общинските съвети на населените места до Черно Море трябва също да понесат отговорност за застрояването. За това апелира пред Нова телевизия Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. "За застрояването по морето не са виновни само правителствата. Тук вина имат и общините, защото това са общински имоти", защити се строителният министър.

Лиляна Павлова коментира спрените и дадени на прокурор проекти за застрояване около къмпинг "Корал". По думите й са издадени са три разрешения - през 2004, 2005 и 2006 г. "В тази местност има огромно застрояване, голямо ваканционно селище... Отнех разрешенията за строеж за единия от имотите (на този с издадено разрешение през 2005 г. - бел. ред.). При него имаше нарушения на нормативната уредба. Разрешенията на другите два имота са издадени при стара нормативна наредба и само протеста на прокурор може да ги върне", обясни Лиляна Павлова. Според нея проблемът е заради множеството сделки преди 2008 г., когато е влязла в сила нова нормативна уредба.

"През тази година ще бъдат открити много обекти", каза Лиляна Павлова по темата за строителството и ремонта на магистрали и пътища. По думите й първият лот на "Струма" до Дупница вероятно ще е готов до края на юни 2013 г., когато се очаква да започне строителството и на втория лот - до Благоевград.

Подкрепи Economic.bg