Печалбата на Yahoo пада с 4.4%

Компанията е спечелила чисто 226.6 млн. долара

6896 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Чистата печалба на Yahoo през второто тримесечие намалява с 4.4% на годишна база до 226.6 млн. долара. Това показва финансовия отчет на компанията, обявен от Reuters.

Чистите приходи на Yahoo, от които са извадени плащанията към партньорските сайтове, са били 1.081 млрд. долара. На годишна база ръстът е едва 0.5%. Очакванията на анализаторите бяха за приходи от поне 1.096 млрд. долара.

Приходите от реклама са скочили с 2% на годишна база до 535 млн. долара. В същото време обаче приходите от търсене са паднали с 1% до 461 млн. долара.

"Ако се намери начин как голямата база от потребители, с които разполага компанията да бъде монетаризирана, това ще се окаже положително за бизнеса", коментират анализатори на японската Nomura.

Вчера неочаквано за генерален директор на Yahoo беше назначена 37-годишната Мариса Майер. Освен че това е петият пореден директор на компанията в рамките на няколко години, изненадата дойде и от факта, че тя е един от създателите на Google. През май постът беше освободен от Скот Томпсън, който беше уволнен заради скандал с образователния му ценз.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg