Петков: Регионалният министър е тежко недоразумение

Ръководството на БСП бяга от диалог, категоричен е бившият вътрешен министър

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на регионалното развитие е тежко недоразумение. Там има ниво на некомпетентност. Това каза пред Нова телевизия Румен Петков, министър на вътрешните работи в кабинета "Станишев" и бивш дългогодишен депутат от БСП. За пример той даде организацията на движението по магистрала "Хемус" през почивните дни около 6 септември, когато затварянето на част от аутобана доведе до километрични задръствания.

Румен Петков коментира и политическата ситуация около БСП. "Ръководството на БСП бяга от диалог. Ние три месеца нямаме заседание на Националния съвет. Тоест девалвацията, деморализацията идва от това неглижиране на партийните органи. Може би една част от причините са в нежеланието да се даде отговор на конкретни въпроси. Аз съм питал за поредица назначения и поредица действия на Националния съвет на БСП. Но аз не споделям идеята, че БСП е загнила партия. В нея членуват в голямата си част честни и почтени хора", категоричен е Румен Петков.

"Лично аз съм респектиран и съм щастлив от факта, че имаше много млади хора, които участваха и които мисля, че са един голям потенциал на България", коментира Петков дискусионния форум, на който вчера Георги Първанов събра хора от БСП.

Подкрепи Economic.bg