Петролна платформа край Луизиана избухна в пламъци

След инцидента има ранени работници, най-малко двама са в неизвестност

Петролна платформа в Мексиканския залив край американския щат Луизиана избухна в пламъци. След инцидента има ранени работници, а най-малко двама от работещите на съоръжението са в неизвестност, се казва в официално становище на властите в САЩ, цитирано от Reuters. Платформата се управлява от базираната в Хюстън Black Elk Energy Offshore Operations LLC.

Огънят на съоръжението е потушен своевременно, се казва с изявление на компанията оператор. Бреговата охрана на САЩ е евакуирала четирима души, като с хеликоптери продължава издирването на оцелели от платформата разположена на около 17 мили южно от Grand Isle, Луизиана. Според официална позиция на бреговата охрана на САЩ при възникването на пожара от платформата не са добивани количества нефт или газ.

Лесли Хофман, говорител на Black Elk Energy Offshore Operations, заяви, че компанията търси причините за пожара и след това ще излезе пред обществеността с официално становище. Щатската брегова охрана съобщи, че води собствено разследва за инцидента.

Официални служители обаче дават информация за два смъртни случая и още поне двама души, които засега се водят в неизвестност. Бреговата охрана обаче не е потвърдила за смъртни случаи. Данни на CNN сочат, че при възникване на пожара на платформата е имало 6 души.

Коментари: 0